مذاکره ميان فرستادگان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد درباره چشم انداز مذاکرات مستقيم احتمالي سازش، بدون نتيجه پايان يافت.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبر، در نشست صبح و عصر چهارشنبه شوراي امنيت که به موضوع فلسطين و خاورميانه اختصاص داشت، مذاکرات نمايندگان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي درباره چشم انداز مذاکرات مستقيم احتمالي سازش، بدون نتيجه پايان يافت.
در اين نشست همچنين تشکيل کميسيون مستقل تحقيق بين المللي براي رسيدگي به تهاجم نيروهاي رژيم صهيونيستي به کاروان کشتي هاي آزادي بررسي شد و بيشتر اعضاي شوراي امنيت بر ضرورت رفع هرچه سريع تر محاصره همه جانبه غزه تاکيد کردند.
رياض منصور، نماينده دائم فلسطين در سازمان ملل متحد اعلام کرد سياست هاي نادرست و اقدامات غيرقانوني و تحريک آميز اسرائيل، بر تلاش هاي جاري براي احياي روند صلح خاورميانه سايه سنگيني انداخته و ترديدهايي جدي درباره اراده اسرائيل براي عمل به تعهدات و وظايف خود و دستيابي به صلح در منطقه ايجاد کرده است.
رياض منصور در نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد درباره مناقشه خاورميانه اعلام کرد مخالفت اسرائيل با پايان دادن به فعاليت هاي ساخت و ساز در سرزمين هاي اشغالي فلسطين و حتي بخش شرقي بيت المقدس، مانعي بزرگ در مسير صلح در منطقه به شمار مي رود.
اين مسئول فلسطيني خاطرنشان کرد ما بار ديگر تکرار مي کنيم که توقف ساخت شهرک هاي صهيونيست نشين در سرزمين هاي اشغالي فلسطين، شرط اساسي براي از سرگيري روند صلح و تشکيل دو کشور مستقل بر اساس مرزهاي پيش از سال هزار و نهصد و شصت و هفت به شمار مي رود.
اما گابريلا شالو، نماينده اسرائيل در سازمان ملل متحد، در واکنش به اظهارات اين مسئول فلسطيني تاکيد کرد درست است که اسرائيل آماده است براي دستيابي به صلح در منطقه خطرهاي سياسي را به جان بخرد اما حاضر نيست در زمينه امنيت خود امتياز بدهد.
اين مسئول اسرائيلي افزود: تل اويو در حال حاضر با تهديدهاي مختلف و خطرناکي روبه روست که مهم ترين آنها حملات موشکي حماس و حزب الله، تروريسم بين المللي و اهداف هسته اي ايران است.
گابريلا شالو ادامه داد صلح را نمي توان با امضاي يک تکه کاغذ در منطقه برقرار کرد بلکه يک مجموعه از ارزش هاست که به فلسطينيان و اسرائيلي ها اجازه خواهد داد با اميد و در امنيت زندگي کنند.
جرج ميچل فرستاده ويژه دولت آمريکا به خاورميانه که از ماه مه مذاکرات غيرمستقيم ميان اسرائيل و فلسطينيان را ميانجي گري مي کند، ابراز اميدواري کرده است که مذاکرات مستقيم خاورميانه هر چه زودتر از سر گرفته شود.
وزارت امور خارجه آمريکا نيز اعلام کرده است مذاکرات مستقيم ميان اسرائيل و فلسطينيان به احتمال زياد به زودي از سرگرفته خواهد شد اما در اوضاع کنوني مشخص نيست اين امر ظرف چند روز يا چند هفته تحقق خواهد يافت چرا که پيشرفت سريع در امضاي موافقتنامه صلح بين دو طرف همچنان به زمان نياز خواهد داشت.
اسرائيل و فلسطينيان اخيرا مذاکرات غيرمستقيمي تحت نظارت جرج ميچل فرستاده ويژه دولت امريکا به خاورميانه برگزار کرده اند اما مذاکرات مستقيم بين اسرائيل و فلسطين که در آخرين سال رياست جمهوري جرج بوش رئيس جمهور سابق آمريکا آغاز شده بود به علت برخي اختلافات ميان دو طرف بر سر مسئله حساس شهرک سازي و تلاش اسرائيل براي يهودي سازي بيت المقدس پيشرفتي نداشت و ‌ پس از حمله خونين سال دو هزار و هشت اسرائيل به نوار غزه متوقف شد.
رئيس جمهور آمريکا هم ابراز اميدواري کرده است مذاکرات مستقيم بين اسرائيل و فلسطينيان اواخر سپتامبر از سر گرفته شود.
رئيس جمهور امريکا به ويژه خواستار آن شده است که پيش از توقف کامل ساخت و ساز شهرک هاي صهيونيست نشين توسط اسرائيل ، مذاکرات مستقيم ميان اسرائيل و فلسطينيان از سر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سازمان ملل متحد، در شرايطي که دولت امريکا اعلام کرده است به از سرگيري مذاکرات مستقيم ميان اسرائيل و فلسطينيان اطمينان دارد، جنبش فتح به رياست محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين بار ديگر مخالفت خود را با مذاکرات مستقيم با اسرائيل اعلام کرده چرا که به گفته مقامات فلسطيني پيشرفت هاي مورد نظر در مذاکرات غير مستقيم با تل اويو حاصل نشده است.
همچنين قرار است در روزهاي آينده نشست ويژه مجمع عمومي سازمان ملل براي پيگيري توصيه هاي مندرج در گزارش قاضي گلدستون درباره جنايات رژيم اسرائيل در غزه برگزار شود .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس